Hitna istraga o ukradenom dječaku iz porodilišta
Porodica Kapiš od prvog dana sumnjala u priču o smrti svoje bebe

Zrenjanin

Hitna istraga o ukradenom dječaku iz porodilišta

Osnovno tužilaštvo u Zrenjaninu oglasilo se povodom sumnji Jolanke Kapaš i Dragana Rajaka da je njihov sin, koji je proglašen mrtvim po rođenju, ipak živ.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu formiran je poseban predmet, a po hitnom postupku se provjeravaju navodi roditelja da je njihov sin ukraden iz porodilišta. U tu svrhu su zatražene i informacije od Opšte bolnice „Đorđe Jovanović“ u Zrenjaninu.

"Policijska stanica Sečanj, Policijske uprave Zrenjanin, 29. oktobra je dostavila tužilaštvu izvještaj o mjerama koje je Policijska uprava preduzela iz svoje nadležnosti. Javnotužilačka odluka o osnovanosti prijave biće donijeta nakon prikupljanja svih potrebnih obaveštenja", navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu.

 Jolanka Kapaš i Dragan Rajak dobili su poziv iz zrenjaninskog Vojnog odsjeka na ime svog navodno umrlog sina, za upis u vojnu evidenciju. Kada su došli u Gradsku upravu u Zrenjaninu da bi izvadili izvod iz matične knjige umrlih, doživjeli su pravi šok, jer im je služba izdala izvod iz matične knjige rođenih za Srđana Kapaša rođenog 30. decembra 1996. godine, kao i izvod iz državljanstva, sa jedinstvenim matičnim brojem, piše Blic.

To je majci Jolanki, koja je od prvog dana sumnjala u priču o smrti svoje bebe, otvorilo stare rane, a porodica je krenula u potragu za dokazima da im je sin živ.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.