Hit jeseni: Jarko crveni karmin
Ilustracija

Nijansu ruža uskladite sa tenom i kosom

Hit jeseni: Jarko crveni karmin

Karmin u jarko crvenim nijansama i ove jeseni našao se u samom vrhu najpopularnijih. Simbol seksepila, elegancije i ženstvenosti, odlično pristaje i brinetama i plavušama.

Uz jarko crvene usne dobro se uklapaju različiti stilovi šminkanja. Međutim, kada je ova boja karmina u pitanju vizažisti uvijek napominju da je najvažnije odabrati odgovarajuću nijansu.

U ponudi kozmetičkih kuća može se naći veliki izbor jarko-crvenih tonova. Iako su razlike male, veoma se uočljive kada se karmin nanese na usne. Ne zaboravite da boju karmina uvijek treba da uskladite sa tenom i kosom. Brinetama najbolje pristaje crveni karmin sa ružičastim tonom, a plavušama sa narandžastim.

Kako se nanosi

Da bi ruž potrajao, prije nego što ga stavite, preko usana pređite korektorom ili puderom. Potom uokvirite usne olovkom, i na kraju četkicom nanesite karmin.

(Avaz)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.