Kvalitetnu  političku saradnju CG i SAD ne prati i ekonomska saradnja
Hojt Brajan i Srđan Milić

Susret Milić- Brajan

Kvalitetnu političku saradnju CG i SAD ne prati i ekonomska saradnja

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić razgovarao je danas u Podgorici, sa zamjenikom pomoćnika Državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Američkog Stejt dipartmenta, Hojtom Brajanom Jiom (Hoyt Brian Yee).

Sastanku je prisustvovao i gospodin B.Bix Aliu, zamjenik ambasadora SAD u Crnoj Gori.

Predsjednik Milić je poželio uspjeh u obavljanju ove funkcije u profesionalnoj karijeri gospodina Jia, pogotovu imajući u vidu njegov rad i zalaganja za unapređenje odnosa dvije zemlje, još dok je službovao u Podgorici i Crnoj Gori u ranijem periodu.

Tokom današnjeg susreta naglašeno je da je važno usredsrediti napore ka ispunjenju svih obaveza koje su neophodne kako bi naša država nastavila putem jačanja vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. U tom smislu efikasno sprovođenje reformi i implementacija zakona su od naročitog značaja u narednom periodu.

Kao i u predhodnim susretima sa zvaničnicima Stejt dipartmenta, i tokom razgovora sa gospodinom Jiom, predsjednik Milić je naglasio, da nažalost kvalitetnu i sadržajnu političku saradnju dvije zemlje, ne prati i ekonomska saradnja, a postoji veliki prostor za jačanje ekonomskih veza i dolazak američkih investitora, čime bi se dodatno unaprijedili dobri bilatelarni odnosi Crne Gore i SAD, kao i regionalna saradnja.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.