Odaberite čizme prema obliku tijela
Ilustracija

Savršeno kombinovanje

Odaberite čizme prema obliku tijela

Osim dobrih odjevnih komada, ženama je veoma bitna i obuća jer par dobrih i kvalitetnih čizama svaku odjevnu kombinaciju će učiniti posebnom.

Savršeno kombinovanje čizama s odjećom ponekad se može činiti kao pravi izazov. Bez obzira na to da li volite kratke čizme, čizme do ili iznad koljena, niske ili pak na petu, postoje određena pravila i elementi koje bi trebalo uzeti u obzir prilikom odabira savršenog para obuće.

ČIZME NA PUNU PETU

Čizme na punu petu su veliki hit i ove sezone. Prednost ovog modela je što se lako kombinuju, a jednako dobro pristaju punijim ženama, kao i mršavicama. Ako imate kraće noge, birajte špic čizme s punom petom.

ČIZME NA PETU

Čizme na petu savršen su odabir za svečanije prilike kada želite da izgledate elegantno. Korpulentnije žene trebalo bi da biraju čizme na deblju petu, dok mršavim djevojkama s više pristaju čizme s tankom štiklom koje će naglasiti njihovu vitku siluetu. Čizme na deblju petu čak više odgovaraju ženama s izraženim bedrima i zadnjicom. U čizmama na petu sa špicastim vrhom izgledaćete samouvjereno i seksi.

RAVNE ČIZME

Modni stručnjaci često kažu kako je ravne čizme teško kombinovati i da pristaju samo mršavicama. No, ravne čizme vrlo su praktične i nosive u svakodnevnim kombinacijama, a uz odgovarajuću garderobu pristaju svima. Ako želite da izgledate elegantno, odaberite klasičan model ravnih čizama.

'Huntish' čizme podsjećaju na lovačke

Za moderniji izgled nosite ravne čizme sa nitnama, mašnicama ili nekim drugim ukrasima. Ako želite izgledati pomalo “otkačeno”, odaberite bajkerske čizme. A ukoliko želite da izgledate samouvjereno nosite duboke čizme.

SITNA GRAĐA I KRATKE NOGE

Žene sitnije građe i kratkih nogu trebalo bi da nose čizme koje će im vizualno izdužiti noge. Dakle, ako imate kraće noge, birajte čizme na petu. Ako ipak radije nosite ravne čizme, onda ih kombinujte s haljinom ili suknjom iznad koljena. Uz pantalone nosite čizme u istoj boji jer ćete tako vizuelno produžiti cjelokupnu figuru.

FIGURA "PJEŠČANI SAT"

Žene građene u obliku pješčanog sata, s naglašenim grudima i bokovima trebalo bi da nose čizme sa debljom petom. Odaberite čizme zaobljenog vrha koje će u potpunosti naglasiti vašu ženstvenu figuru.

OBLIK KRUŠKE

Ako ste građeni u obliku kruške i imate deblje noge birajte čizme koje će vizuelno stanjiti donji dio tijela. Najbolji izbor su one s debljom i čvrstom petom. Izbjegavajte potpuno ravne i niske čizme do koljena jer će u njima vaše noge izgledati kraće nego što jesu. Umjesto toga, odaberite kratke čizme ili čizme iznad koljena koje mnogo bolje pristaju vašoj figuri.

OBLIK JABUKE

Žene građene u obliku jabuke, sa širim gornjim dijelom tijela, te većim poprsjem trebalo bi da nose čizme s punom petom. Uglavnom, kako bi se postigla vizuelna ravnoteža, donji dio tijela treba naglasiti sa „težim“ cipelama.

Izvor: Kolektiv.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.