Lako je biti u trendu ove zime!
ilustracija

Čizme - must have

Lako je biti u trendu ove zime!

Ove jeseni i zime slobodno spojite nespojivo - elegantne salonke i iscijepane farmerke, "muške" cipele i koktel haljinu.

Ako imate duži i širi džemper, onda vam trebaju samo jedne dobre čizme, ravne i do koljena, i možete bilo gdje - biće vam i udobno i toplo.

dzemperhaljina

Čizme su ove sezone "must have", a izbor je širok: duboke, do gležnja, bez detalja, štepane, čak i sa po kojom nitnom, kao prošle sezone na primjer.

Ukoliko ste nižeg rasta, onda nemojte nositi modele preko koljena, ali slobodno šetajte one do gležnja. Ravne i uzane, sa višom petom, vizuleno izdužiju, naročito ako ih nosite uz uske suknje ili preko panalona.

Među dominantnim bojama su crna, smeđi i sivi tonovi. Ukoliko volite jarke boje, ne računajte ih na stopalima, već samo u detaljima - šal, kapa, marama... 

Što se materijala tiče, većina obuće koja se nudi je od kože, krzneni modeli nisu moderni ove sezone.

Štikle mogu biti strmoglave ili tek nekoliko centimetara, ali ako se radi o salonkama onda moraju biti špicaste. Još ako su skroz prekrivene nitnama - imate džoker u rukavu, pardon na stopalima, za novogodišnji doček!

I lakovana obuća je hit, na primjer špicaste crvene salonke uz kalsičnu crnu koktel haljinu... ko tome može da odoli?!

Ako ne spadate u djevojke koje vole "visoko", dizajneri su muslili i na vas. Patike sa štiklom, onom prikrivenom, i dalje su "in", mada mnogi negoduju. Klasični muški modeli na ženskom stopalu mogu da izgledaju fenomenalno, a odlično idu uz farmerke, ali i malu crnu haljinu, što da ne.

 

mondo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.