Ovo je omiljena haljina Kejt Vinslet (FOTO)
Kejt Vinslet

Saznajte i zašto

Ovo je omiljena haljina Kejt Vinslet (FOTO)

Kejt Vinslet spada među one glumice koje ne teže za mršavošću, već uživa u tome što ima obline i ženstvenu figuru. Ona je tokom godina eksperimentisala i konačno je pronašla idealnu formu haljine. U pitanju su haljine koje djeluju kao optička varka, te naizgled sužavaju figuru i ističu ženstvene obline.

Crni materijal sa strane i svjetliji sprijeda čine da Kejt djeluje mršavije, ali da pritom ne izgubi ženstvenu figuru. Ovaj koncept je osmislila Stela Mekartni, i ove haljine su odmah postale jako popularne. Od 2009. nosile su ih gotovo sve poznate dame, a Kejt ih obožava.

Haljina sa "magičnim tufnata" pokupila je koplimente svih modnih hritičara, a Kejt je u njoj izgledala otmeno i elegantno, ali i iznenađujuće provokativno. Optička iluzija čini da njen struk izgleda mnogo uže.

Inače, optička varka se postiže tamijim materijalom sa strane, ili isječenim dijelovima materijala oko struka.

Vinsletova je pokazala da haljina providnim dijelovima oko struka čini čuda za žensku figuru. Duga, elegantno toaleta izgleda prelijepo na glumici, a njena figura izgleda mnogo ženstvenije uz šlic i providnu čipku.

Sjajan kontrast i idealan model haljine učinili su da ovo izdanje Kejt Vunslet bude proglašeno za jedno od najboljih ikada. Tanji struk, rakošne grudi i ženstveni kukovi - Kejt je bila prava atrakcija na crvenom tepihu.

Iako ne spada u klasične modele haljine sa optičkim iluzijama, toaleta koju je Kejt nosila na dodjeli Oskara 2009. suptilno sužava figuru zbog crne čipke sa strane, ali i kroja koji sa njene desne strane stanjuje struk.

Zvijezda filma "Titanik" je među prvima prihvatila ovaj trend, i ne prestaje da nosi haljine u najrazličitijim kobinacijama boja, ali je crno-bijela ostala najpopularnija. Iako se generalno tamniji materijal stavlja sa strane, a svjetliji napred, Kejt je pokazala da ovo može da funkcioniše i u suprotnoj varijanti.

Još jedan od sjajanih primjera kako malo čipke može da učini da figura izgleda fenomenalno. Ova haljina bi bila elegantbna i lijepa i bez proreza kod struka, ali ovako je i zanimljivija i efektnija.

Ljepotica koja ne želi da izgleda kao sve ostale holivudske mršavice i godinama odolijeva trendu konfekcijskog broja 32 zna kako da izgleda ženstveno, i kako da u potpunosti iskoristi svoje obline.

(ženablic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.