Štajnaker: Pregovori Crne Gore sa Evropskom unijom teku uspješno
Gudrun Elizabet Štajnaker

Raforme se moraju sprovesti u djelo

Štajnaker: Pregovori Crne Gore sa Evropskom unijom teku uspješno

Pregovori Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) teku uspješno, ali ima još puno posla koji se mora uraditi, ocijenila je ambasadorka Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker.

Ona je u intervjuu za CDT-a  naglasila da reforme ne smiju ostati samo slovo na papiru već se moraju sprovesti u djelo.

„I dalje postoji velika potreba za reformama i moj je utisak da je Vlada Crne Gore toga svjesna. Moj i posao mojih kolega je da posmatramo i izvještavamo", kazala je Štajnaker, odgovarajući na pitanje kako ocjenjuje dosadašnji proces pregovora sa fokusom na poglavlja 23 i 24.

Ona je rekla da je njen zadatak da unaprijedi bilateralne odnose dvije države, odnosno da u svakom pogledu doprinese daljem razvoju i snaženju političkih, ekonomskih i kulturnih veza Crne Gore i Njemačke.

"Pritom ću svakako pomno pratiti pristupne pregovore sa EU i o tome razmjenjivati mišljenja sa ambasadorom Evropske unije u Crnoj Gori i ostalim ambasadorima država članica koji su prisutni ovdje. Njemačka će biti pouzdan partner Crnoj Gori u tom procesu", poručila je Štajnaker.

Štajnaker je rekla da Njemačka pridaje veliki značaj sprovođenju demokratskih izbora po standardima EU, Savjeta Evrope i OSCE-a. 

"Iz tog razloga Vlada Njemačke podržava rad navedenih međunarodnih organizacija na tom polju. Njemačka redovno stavlja na raspolaganju kvalifikovane ODIHR posmatrače", kazala je Štajnaker.

(Izvor:rtcg.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.