Porasla vrijednost građevinskih radova
Ilustracija

17,2 odsto

Porasla vrijednost građevinskih radova

Vrijednost građevinskih radova u prošloj godini iznosila je 181,26 miliona eura i veća je 17,2 odsto nego u 2012, pokazuju podaci Monstata.

Od ukupne vrijednosti građevinskih radova koje su obavila preduzeća, na zgrade se odnosi 122,4 miliona, od čega na stambene 69,27 miliona, a na nestambene, kao što su hoteli i poslovne zgrade, 53,2 miliona eura.

Vrijednost ostalih građevina izgrađenih prošle godine, iznosila je 58,79 miliona, od čega se na saobraćajnu infrastrukturu odnosi 46,77 miliona, cjevovode, komunikacione i električne vodove 7,9 miliona, složene industrijske građevine 3,7 miliona i ostale građevine 354 hiljade.

U prošloj godini je završeno oko 1,03 hiljade stanova, što je 2,8 odsto manje nego 2012. Površina završenih stanova iznosi 67 hiljada kvadratnih metara.

Nezavršenih stanova je prošle godine bilo 963, površine 69 hiljada kvadrata.

(RTCG)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.