Mekvin prije samoubistva priznao da je HIV pozitivan
Aleksander Mekvin

“Champagne Supernovas”

Mekvin prije samoubistva priznao da je HIV pozitivan

Aleksander Mekvin priznao je svom prijatelju da je bio HIV pozitivan prije nego što se ubio 2010. godine.

Morin Kalahan je u svojoj knjizi “Champagne Supernovas” napisala da je Mekvin prizao svom prijatelju Krisu Birdu svoj status nekoliko godina prije samoubistva.

U pomenutoj knjizi piše kako mu je Bird odgovorio riječima "To je veoma glupo, zar ne?" a on mu je odgovorio kratko "Da".

Navodno je njegov HIV status bio jedan od bitnih razloga zašto se Mekvin ubio, pored problema sa drogom i depresijom, piše PageSix.

Britanski modni dizajner Aleksandar Mekvin pronađen je mrtav u svom stanu u Londonu, 11. februara 2010. godine u 10.20 časova ujutru.

Sudeći po njegovim porukama na Tviteru, Britanac se borio sa teškom depresijom nakon smrti majke Džojs.

Čak i poruke koje je slao prije ove tragedije nagovještavale su da je imao problema. Prvog februara je napisao: „Od raja do pakla i nazad, život je zabavna stvar. Ljepota se nalazi na najčudnijim mjestima, čak i na najodvratnijim.”

Rođen 17. marta 1969. u Londonu kao Li Aleksander Mekvin, ovaj sin taksiste bio je najmlađi od šestoro djece. Napustio je školu u šesnaestoj i otišao da šegrtuje u kući „Anderson & Šepard”, čiji su klijenti bili princ Čarls i Mihail Gorbačov. Nakon toga se usavršavao u Italiji i Japanu, a 1994. vratio se u London, gde je upisao prestižnu školu dizajna ”Sent Martins”. (rtcg.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.