Odjeća koju morate imati ove jeseni
Ilustracija

Ključni komadi

Odjeća koju morate imati ove jeseni

Ove sezone, ako je suditi po mnogim dizajnerskim kolekcijama, klasični stil, ali i damski stil 50-ih ponovno je na modnom horizontu i mami vas na kupovinu ključnih komada odjeće koji će biti u modi ove jeseni.

Kako su svi vjerovatno već svladali modnu lekciju koja nalaže da kupujemo ključne komade koji će trajati nekoliko sezona i uz pravilno kombinovanje osvježiti svaki izgled, vrijeme je da nabavite deset ključnih komada za ovu jesen. 

S ovim komadima odjeće nećete pogriješiti: 

Damska uska suknja viskog struka 
Ako u svom ormaru nemate ovu suknju, znate da je vrijeme da nabavite jednu. Možete je nositi na poslu, ali i za izlaske. Uz visoke štikle i “clutch” torbicu, slobodno možete stati i čekati da vam muškarac otvori vrata. U njoj ćete odisati elegancijom, profinjenošću i ozbiljnošću. 

Jakna zaobljenih ramena 
Ako je suditi prema modnoj kući Luj Viton, ovo je najbolji dio odjeće u koji možete investirati ove sezone. Kad je izrada u pitanju, tražite kvalitet, a dizajn može biti različit. Od jaknica s dugmićima do onih potpuno jednostavnih - sa rajsferšlusom. 

Pleteni džemperi 
Odjeća koja odiše udobnošću i toplinom ponovno je hit. Napravljeni od kašmira i vune, pleteni i mekani, džemperi odlično idu uz pantalone i instant “podižu” cijelu kombinaciju. 

Pantalone malo šireg kroja 
Zaboravite na “skini džins”. Ove sezone nose se šire pantalone androgenog izgleda koje će šik izgledati uz mušku košulju, a sa njima možete slobodno kombinovati pletene džempere. 

Čizme do članaka 
Ukoliko već niste nabavile ovaj trendi komad, pravo je vrijeme. Ove sezone nose se cipele do članaka pune pete. Kada ih isprobate, osjetićete njihovu snagu. Moćne i ujedno seksi, idealne su za nadolazeću jesen. 

Crveni kaput 
Za one hrabre, koji žele da prate trendove, neminovna je kupovina crvenog kaputa, po mogućnosti malo veće veličine. On čini vaše noge vizualno mršavijim i odaje modnu hrabrost, a ukoliko želite da budete primijećeni, pun je pogodak. 

Mala bijela torba s ručkom 
Mala, elegantna, upečatljiva, ova torbica je hit sezone. 

Nešto tamnoplavo ili sivo 
Svejedno je radi li se o kaputu, pantalonama ili džemperu, ove dvije boje pun su pogodak ove jeseni. 

tportal

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.