Vlada nije do sada zvanično  dobila preporuke Evropske komisije
ilustracija

Ekonomski odnosi sa Rusijom

Vlada nije do sada zvanično dobila preporuke Evropske komisije

Crnogorska Vlada nije do sada zvanično dobila bilo kakve preporuke o ekonomskim odnosima sa Rusijom, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija

Crna Gora kao država kandidat za članstvo u EU svoju spoljnu politiku je potpuno uskladila sa stavovima EU. U tom smislu, uobičajenim diplomatskim kanalima do sada nije dostavljena prepruka, pismo vezano za ekonomske odnose sa Rusijom", kazali su Vijestima iz MVPEI.

Kako prenosi RTCG, portparol komesara za proširenje Stefana Fuelea, Petar Stano je na brifingu za novinare ponovio da Evropska unija očekuje od trećih zemalja i kandidata da ne pokušavaju da iskoriste evropske sankcije Rusiji kako bi povećale sopstveni izvoz.

"To je veoma jasan stav koji su šefovi diplomatija zemalja članica donijeli prošle sedmice i on i dalje ostaje na snazi", rekao je Stano.

EU i SAD su krajem jula posljednji put pooštrile sankcije Rusiji pojačavajući pritisak na njenu naftnu industriju. Prethodne ekonomske sankcije su bile fokusirane prvenstveno na vojni i bankarski sektor.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.