Žizel Bundšen  najplaćenija manekenka na svijetu
Žizel Bundšen

Uspješna žena

Žizel Bundšen najplaćenija manekenka na svijetu

Od 2002. godine Žizel Bundšen je na prvom mjestu Forbsove liste najlaćenijih modela. U proteklih 12 mjeseci zaradila je 47 miliona dolara, ostavljajući na drugom mestu Adrijanu Limu i Ducen Kros koje su zaradile "samo" po 8 miliona.

Žizel je čak zaradila 16 miliona više od muža, kvoterbeka u NFL-u Tomija Brejdija. To se zove uspješna žena!

Brazilka koja ima 34 godine i dalje je jedno od najtraženijih lica na modnim revijama. Ima uspješne ugovore sa kućama "Šanel", "H&M" i "Carolina Herrera", udio u prodaji linije sandala, zaštitno je lice nekoliko velikih kampanja... U odnosu na prošlu godinu, zaradila je pet miliona više.

Cifra od 42 miliona dolara još je veća kada se u obzir uzme da su na drugom mjestu Lima i Ducen Kros sa 36 miliona dolara manjom zaradom.

Adrijana Lima, 8 miliona dolara
Ducen Kros, 8 miliona dolara
Kejt Mos, 7 miliona
Kejt Apton, 7 miliona

(Blic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.