Đorđo Armani: Zašto više nema srpskih manekenki?
Đorđo Armani

Lijepe žene

Đorđo Armani: Zašto više nema srpskih manekenki?

Kada je Đorđo Armani za svoj 80. rođendan pozvao novinare da učestvuju u jednom njegovom radnom danu, oni su ostali zaprepašćeni. Jedva su pregurali taj radni dan, pali su sa nogu, a najmoderniji dekica na svijetu nije ni zijevnuo.

Prisustvo brojnih slavnih ličnosti na radnoj proslavi Armanijevog osamdesetog rođendana za njega je znak da je uspio.

- Lijepo je to, jer sam i ja uvijek bio sa mojim modelima na njihovim proslavama, premijerama, vjenčanjima, crvenim tepisima, dodjelama oskara… Dijelili smo mnoge trenutke i to nisu samo moji klijenti, stvorila su se i velika prijateljstva- , izjavio je Armani za “Gloriju”.

Ipak, slavni kreator smatra da je zapostavljao privatni život zbog ogromne posvećenosti poslu.

- Htio bih nešto od toga da nadoknadim, da pronađem više mjesta za svoje emocije, vremena za porodicu, za lijepe momente. Želim da to bude moj poklon samom sebi. Stvorio sam ime i brend, sve to nosi pečat mog stila, što me beskrajno raduje.-

Đorđov rad je priznat kroz brojne nagrade i odlikovanja, kako u Italiji, tako i u svijetu, dobio je čak i Oskara za modu. Međutim, godinama se postavlja pitanje njegovog nasljednika, s obzirom na to da poznati kreator nema djece.

- Mnogo puta sam se uvjerio u to da uspješni menažeri i osnivači velikih kompanija često nemaju adekvatne nasljednike, one koji to znaju da nastave, da sačuvaju, uvećaju. Ja imam veliku odgovornost ne samo za kreiranje, proizvodnju, distribuciju i nove investicije, već i za mnoge porodice koje rade i zavise od mog poslovanja u Italiji i širom svijeta. Zato ne mogu da se opustim i uživam u slavi. Moram sve to da sačuvam i polako pripremim sigurne ruke koje će doći poslije mene- , priznao je Armani.

Intervju nije mogao da prođe bez pominjanja ljepote srpskih žena.

- Ranije je bilo mnogo više srpskih manekenki. Sada se pojavi po neka, ali čini mi se mnogo manje nego nekada. Čudi me da sada dominiraju latinoameričke, ruske i litvanske manekenke, a da iz Srbije nema novih lica koja bi uspjela da se nametnu. Pričali su mi da kada se ide ulicama Beograda, od sto žena 95 su lijepe, a toga nema na ulicama drugih gradova, pa ni u Italiji-, zaključio je Armani.

(Mondo)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.