Marama kao ukras na glavi
Ilustracija

Letnji trend

Marama kao ukras na glavi

Dovoljno je da stavite maramu oko glave i da svom izgledu date origanalan pečat i učinite ga posebnim. Usput, ovaj omiljeni modni dodatak poslužiće vam i kao odlična zaštita od jakog sunca…

Život čine sitnice, a modu detalji. Ako ovog ljeta želite da budete primijećeni, stilisti preporučuju da svoj stajling obavezno upotpunite atraktivnim detaljima. Dovoljno je, na primjer, da stavite maramu oko glave i da svom izgledu date origanalan pečat i učinite ga posebnim. Usput, ovaj omiljeni modni dodatak poslužiće vam i kao odlična zaštita od jakog sunca. Osim toga, zahvaljujući marami, nećete morati da fenirate kosu - biće dovoljno da kosu samo pokupite u razbarušenu punđu, rep ili pletenicu. 

Razumije se, ovaj atraktivni modni detalj možete da nosite na razne načine, pazeći pritom da stil vezivanja uskladite sa odabranom odjevnom kombinacijom. 

U šarolikom izboru naići ćete na različite modele od velikih do četvrtastih i malih, jednobojnih u neutralnim ili drečavim bojama, kao i prošaranih dezenima, printovima - cvijetnim, geometrijskim, životinjskim, voćnim ili apstraktnim. Marame su zapravo idealna zamjena za šešire i kape, a dizajnirane su od različitih materijala, od čvrstih i pamučnih do laganih i providnih. 

Ovog ljeta naročito je moderan retro način vezivanja "a la" Odri Hepbern, koji je prepoznatljiv po tome što se marama veže na potiljku, a izgledu daje prefinjenu i elegantnu notu. Izdvaja se i džipsi stil, karakterističan po tome što je maramom prekriveno čelo i cijela kosa, a odlično stoji uz boho odjevne kombinacije. Nezaobilazan je i hipi stil za koji su idealne manje cvijetne marame kojima se prekriva samo polovina glave, a kosa je potpuno puštena. U kežual varijantama ovaj aktuelan modni detalj možete nositi i kao traku ili ga vezati u mašnu. 

Maramu možete da vežete i kao turban koji odlično stoji uz dugačke lepršave ljetnje haljine. Tako "skockani" bićete sigurno zapaženi, gdje god da se pojavite. 

(super žena)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.