Ibrahimović – Otala: Potrebno osnažiti evropski put Crne Gore, uloga Bošnjačke stranke od velikog značaja u tom procesu

Ibrahimović – Otala: Potrebno osnažiti evropski put Crne Gore, uloga Bošnjačke stranke od velikog značaja u tom procesu

Oni su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i regiji.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović razgovarao je danas u Podgorici sa zamjenicom ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici Nikol Otala.

Oni su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i regiji.

“Poseban akcenat prilikom razgovora sagovornici su stavili na Izvještaj o ispunjenosti provremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR) te razmijenili viđenja o daljem napretku Crne Gore u sprovođenju reformi na putu prostupanja EU”, saopšteno je iz B-a.

Ibrahimović je istakao važnost i ulogu Bošnjačke stranke u procesu pridruživanja Crne Gore NATO savezu i EU, naglasivši da se Bošnjačka stranka od svog osnivanja zalaže za ulazak CG u EU i NATO, te podvukao da je za sve u Crnoj Gori važno da nakon sprovedenih reformi i prihvatanja EU standarda Crna Gora postane građanska država pune vladavine prava i kao takva postane dio EU i ostane kredibilan NATO partner.

“Zamjenica ambasadorke SAD Otala naglasila je da SAD podržavaju napore Crne Gore u sprovođenju reformi na putu pistupanja EU, da je za SAD partnerstvo sa Crnom Gorom na bilateralnoj osnovi, ali i kroz zajedničko članstvo u NATO veoma važno te da veoma cijeni ulogu koju je Bošnjačka stranka imala i ima u procesu pristupanja EU i partnerstvu CG sa SAD”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno ohrabriti i osnažiti evropski put Crne Gore te da Bošnjačka stranka kao značajan politički faktor treba da nastavi da ima konstruktivnu ulogu i tom procesu.

Izvor:CDM

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.