Mujović sjutra sa direktorima o stanju u energetskom sektoru
Saša Mujović (Foto: gov.me)

Mujović sjutra sa direktorima o stanju u energetskom sektoru

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović zakazao je za sjutra sastanak sa izvršnim direktorima i predsjednicima odbora direktora svih energetskih kompanija, saznaje Portal RTCG.

Prema našim saznanjima, ministar će od predstavnika kompanija tražiti podnošenje izvještaja o tome šta je urađeno na realizaciji biznis planova na svaka tri mjeseca, kako bi se utvrdila odgovornost za eventualne loše rezultate. Od predsjednika odbora direktora ministar će zahtijevati maksimalno angažovanje, sa jasnim zaduženjima i planovima kako da doprinesu radu kompanije.

Jedna od tačaka dnevnog reda sjutrašnjeg sastanka biće i zapošljavanje, a ministar će zahtijevati od izvršnih direktora i predsjednika odbora direktora državnih preduzeća detaljno obrazloženje eventualnih budućih zapošljavanja.

Takođe, prema našim saznanjima, kontrola donacija biće obavezna u budućem periodu, kao kontrola ispunjavanja preporuka Državne revizorske institucije, te potpuna otvorenost prema medijima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.