Dionica je dugačka 32 kilometra. Obično se pređe za nekih pola sata. U sadašnjim uslovima to je sat i po vožnje.

Dionica je dugačka 32 kilometra. Obično se pređe za nekih pola sata. U sadašnjim uslovima to je sat i po vožnje.

Radovi na putu

Ukoliko ste za praznike ipak odlučili da putujete kroz Crnu Goru, morate kod Auto moto saveza provjeriti kakvo je stanje na putevima i ima li zastoja jer su rekonstrukcije širom zemlje u toku. Naša ekipa obišla je nedavno radove između Ribarevina i Berana. Angažovan je veliki broj radnika i mašina, ponegdje se saobraća i jednom trakom. Iz Uprave za saobraćaj kažu da sve ide po planu, a rok za završetak radova je avgust 2025.

Kreni – stani. Tako cijelom trasom od Ribarevina do Berana. Ako niste obaviješteni o vremenu potpune obustave saobraćaja onda vas ta vijest dočeka blizu tunela Tifran od 9 do 11 i od 14 do 17 sati. Ipak, ono što je najvažnije jeste da se na rekonstrukciji radi intenzivno.

Vladan Keković iz Uprave za saobraćaj navodi da se trenutno izvode radovi na spoljašnjoj odvodnji, odnosno propusti i rigole, takođe i potporne konstrukcije, te da je sanirano par klizišta.

Prilikom izvođenja građevinskih radova bitne su dvije stvari: kvalitet i da budu u roku završeni.

Najvažniji podatak na tabli koja se nalazi iza mene, nalazi se u njenom donjem desnom uglu, a to je rok do kada radovi treba da budu završeni. Najčešće u Crnoj Gori imamo da se taj rok prekorači. Piše da će do avgusta 2025, godine biti završena rekonstrukcija puta od Ribarevina do Berana.

Dionica je dugačka 32 kilometra. Obično se pređe za nekih pola sata. U sadašnjim uslovima to je sat i po vožnje.

Na mnogim mjestima put je sužen na jednu saobraćajnu traku. Jedva se prolazi. Radnici fizički zaustavljaju saobraćaj i to sve otežava kretanje automobila ovom trasom.

Dolazi turistička sezona i vidjećemo kako će biti organizovan saobraćaj ali ako bude organizovan ovako kako je sada trenutno to će biti veoma teško prohodno i jako će dugo trajati taj put posebno kada gužva bude mnogo veća nego što je sada.

„Što se tiče ljetnje turističke sezone trudićemo se kao i u prethodnim godinama da bude smanjen intenzitet radova u zavisnosti naravno od vrste radova koji se budu izvodili“, kazao je Keković.

Za sada se ne kasni sa radovima.

Keković kaže da je trenutna dinamika radova ispred dinamičkog plana.

„Imali smo zimski period koji je bio takav da nije zahtijevao prekide radova“, naveo je Keković.

Vrijednost radova je 36 miliona eura bez PDV-a. Sredstva su obezbijeđena kod Evropske investicione banke

(RTCG)

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.