Mandić: Izvjesno da će u junu doći do proširenja Vlade
Foto: Skupština Crne Gore

Mandić: Izvjesno da će u junu doći do proširenja Vlade

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa Natašom Pirc Musar, predsjednicom Republike Slovenije.

Mandić je, kako navode iz njegovog kabineta, predsjednici poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, dodajući da je prije par dana imao jako produktivan sastanak i sa ambasadorkom Republike Slovenije u Crnoj Gori, te da se tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja EU sastao sa predsjednicima donjeg i gornjeg doma te zemlje.

-Predsjednik je istakao da se u Crnoj Gori pojavila nova politička energija kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji i da je obaveza političara da ispune očekivanja građana koji žele da naša zemlja ispuni taj ključni spoljnopolitički cilj - navodi se u saopštenju.

Mandić je, kako navode, predsjednicu Slovenije upoznao sa zapaženim rezultatima Skupštine u proteklih 6 mjeseci, apostrofirajući da je započeta snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji se rezultati posebno vide ovih dana.

-Predsjednik Skupštine je zaključio da je izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine - navedeno je u saopštenju.

Predsjednica Republike Slovenije se zahvalila Mandiću na prijemu, posebno ističući da će njena zemlja svakog dana podržavati Crnu Goru do konačnog učlanjenja u EU.

-Predsjednica Pirc Musar je dodala da su rezultati Skupštine Crne Gore zapaženi širom Evrope, te istakla da se naša zemlja nalazi na pravom putu. U tom kontekstu, predsjednica Slovenije je rekla da je dobra stvar što će doći do proširenja Vlade i da se očekuje da će naša zemlja u narednih godinu dana zatvoriti 10 pristupnih poglavlja - navodi se u saopštenju.

Kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, predsjednica Pirc Musar je apostrofirala da u njoj svi činioci u našoj zemlji, a posebno pravosudni sistem moraju biti snažni i beskompromisni.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.