Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju .

“Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim ishodom.Od toga 10 se desilo u zadnjih godinu dana. Sve ovo ukazuje da moramo nešto potitno doradimo po ovom pitanju”, kazao je ministar Radulović.

Podsjetio je da imamo 23 pružna prelaza u Crnoj Gori.

“Svaki ima rampu, ali nisu uvijek u funkciji. To predstavlja jedan ogroman problem. Sa zadovoljstvom mogu reći da u okviru onog granta koji smo dobili iz Evropske komisije prošle godine od 112,6 miliona eura za rekonstrukciju poteza od Bara do Golubovaca postoji stavka za rekonstrukciju svih pružnih prelaza od Bara do granice sa Srbijom”, kazoa je on.

Poručio je da ćemo u roku nekih dvije godine imati svaki pružni prelaz i svaku rampu potpunosti rekonstruisane.

 “Taj projekat će da krene sredinovom sljedeće godine i očekujemo ovaj dio oko rekonstrukcije prelaza do kraja sljedeće godine. A isto imamo i od Pogorice do Nikšića nekoliko pružnih prelaza i rampi i to ćemo da rekonstruisamo u saradnji sa Svjetskom bankom”, kazao je ministar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.