Rusi reagovali na novi paket pomoći koji će SAD dati Ukrajini:

PORUKA IZ KREMLJA

Rusi reagovali na novi paket pomoći koji će SAD dati Ukrajini: "To će ubiti još Ukrajinaca"

Nakon što je Predstavnički dom SAD-a izglasao vojnu podršku Ukrajini u iznosu od 61 milijarde dolara oglasili su se i ruski zvaničnici te su komentirali ovu odluku.

Prva reakcija stigla je iz ureda ruskog predsjednika, a potparol Dmitrij Peskov odluku Washingtona opisao je kao izuzetno lošu.

"Odluka o pružanju pomoći Ukrajini bila je očekivana i predvidiva. To će još više obogatiti Sjedinjene Američke Države i još više upropastiti Ukrajinu. Zbog režima u Kijevu bit će ubijeno još više Ukrajinaca", rekao je potparol.

Kongres izglasao je skoro 61 milijardu dolara pomoći za Ukrajinu. Oko 23 milijarde dolara bi se koristilo za popunu američkog oružja, zaliha i objekata, 11 milijardi dolara bi finansiralo tekuće američke vojne operacije u regionu.

Skoro 14 milijardi dolara pomoglo bi Ukrajini da kupi napredne sisteme naoružanja i drugu odbrambenu opremu.

Za usvajanje je glasalo 311 članova Kongresa, a protiv je bilo 112. Potrebno je da pomoć izglasa i Senat, a zatim da tu odluku potpiše predsjednik Joe Biden, što će se desiti u narednim danima.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.