U Srbiji počela akcija uništavanja avio-bombe, evakuisano 1.300 ljudi

U Srbiji počela akcija uništavanja avio-bombe, evakuisano 1.300 ljudi

Čaušić je dodao da u ovoj akciji koja je počela jutros u 8.10 časova učestvuje oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

Akcija neutralisanja i uništavanja avio-bombe zaostale iz NATO bombardovanja u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu otpočela je nakon što je stanovništvo dijela naselja Stevan Sinđelić uspešno evakuisano, izjavio je v. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

 „Evakuacija dijela naselja Stevan Sinđelić je uspješno završena, bez ikakvih problema i u ovom momentu operativni štab izdaće naredbu za početak druge, najrazličnije faze ove akcije, neutralizaciju bombe, potom njeno utovaranje i transport na bezbjednu lokaciju gdje će biti uništena“, rekao je Čaušić.

Precizirao je da je evakuisano 1.300 ljudi, od toga 1.280 samostalno, dok je 20 smješteno u prostorije koje je obezbijedio grad Niš, a 17 je zatražilo ljekarsku pomoć koja im je omogućena, navodi se u saopštenju MUP-a.

Načelnik Sektora za vanredne situacije je ukazao da će akciju neutralizacije bombe izvesti pripadnici Odjeljenja za uništavanje eksplozivnih ostataka rata SVS i precizirao da je riječ o avio-bombi MK 84, težine 1.000 kilograma, 2.000 libri kalibra, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

Čaušić je dodao da u ovoj akciji koja je počela jutros u 8.10 časova učestvuje oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

Istakavši da je riječ o jednoj od najvećih bombi koja je pronađena na teritoriji Republike Srbije, Čaušić je naglasio da će po njenoj neutralizaciji, ona pod pratnjom uz zatvorene ulice trase kojom će se provoziti biti premještena na bezbjednu lokaciju van grada Niša, gdje će biti uništena.

Izvor:N1

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.