Skandalozna izraelska propaganda: Objavili poster u kojem sugerišu da bi Iran mogao napasti Evropu
Foto: Twitter

Skandalozna izraelska propaganda: Objavili poster u kojem sugerišu da bi Iran mogao napasti Evropu

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz objavio je na svome Twitter profilu skandalozan propagandni poster u kojem sugeriše da bi Iran mogao između ostalih da napadne i Rim.

"Nedavni napad Irana na Izrael samo je pregled onoga što gradovi širom svijeta mogu očekivati ako se iranski režim ne zaustavi. Svijet mora proglasiti IRGC terorističkom organizacijom i sankcionirati iranski program balističkih projektila prije nego što bude prekasno", napisao je Katz.

Uz tekst, Katz je podijelio i ilustraciju na kojoj se vide rakete kako lete preko Flavijevskog amfiteatra (Koloseuma) u Rimu. Na ilustraciji piše "Iranske rakete: Dolaze do grada blizu vas. Zaustavite Iran sad, prije nego bude prekasno".
U objavi je Katz označio i američkog državnog sekretara Antony Blinkena, njemačku ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock, italijanskog ministra vanjskih poslova Antonia Tajanija i francuskog ministra vanjskih poslova Stéphane Séjourné.

Podsjećamo, nakon što je Izrael prvog aprila izveo napad na iranski konzulat u Damasku, Iran je u noći sa 12. na 13. april izveo napad na vojne mete u Izraelu. Izrael je nakon toga u noći sa 18. na 19. april izveo napad na Iran.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.