Potpisane Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda

Potpisane Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović i predsjednica Samostalnog sindikat đačkih i studentskih domova Crne Gore, Magdalena Kasalica, potpisale su Granski kolektivni ugovor.

Pomenuti ugovor je o Izmjenama i dopunama Granskog kolektivnog ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda.

Izmjene se odnose na povećanje koeficijenata zarada u iznosu od 10 odsto od 1.jula, dok će se od 1. septembra 2024. godine, zarade uvećati u neto iznosu od kumulativno najmanje 17 odsto (uključujući povećanje od 10 odsto u bruto iznosu od 1. jula 2024. godine).

Dogovor je postignut uz dijalog i međusobno razumijevanje svih uključenih strana, što naglašava važnost konstruktivnog pristupa i saradnje.

Uz potpisivanje navedenog ugovora, takođe je potpisan i Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata u Crnoj Gori. Prema ovom sporazumu, Vlada Crne Gore tj. resorno ministarstvo se obavezalo da godišnje uplati iznos od po 70.000 eura u naredne tri godine čime se pruža podrška rješavanju stambenih pitanja zaposlenih i doprinosi poboljšanju  kvaliteta života i rada zaposlenih u oblasti ustanova učeničkog i studentskog standarda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.