Vlahović pozvao Spajića i Ivanovića da donesu odluku o kosponzorstvu Rezolucije o Srebrenici: Ne brukajte se, ovo je pitanje časti i čojstva

Vlahović pozvao Spajića i Ivanovića da donesu odluku o kosponzorstvu Rezolucije o Srebrenici: Ne brukajte se, ovo je pitanje časti i čojstva

Bez smjernica iz Podgorice kako da se postaviti prema ovom pitanju?

Diplomata i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) Miodrag Vlahović pozvao je Ministarstvo vanjskih poslova da pročitaju navode dugogodišnjeg novinara i dopisnika Al Džazire Balkans iz Vašingtona Ivice Puljića da mu je diplomatski predstavnik Hrvatske potvrdio da će ta zemlja sponzorirati Rezoluciju o Srebrenici, dok mu je crnogorski diplomata rekao da još nisu dobili smjernice iz Podgorice kako da se postave.

- Nemate još instrukciju?! Možda bi ministar Filip Ivanović mogao da i u vezi Rezolucije uradi kao za NATO: da kaže da je Crna Gora za, iako je on lično protiv. A neka se premijer Milojko Spajić i Vlada Crne Gore bar u ovom slučaju ugleda na američkog pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O’Brajan i neka Crna Gora bude kosponzor Rezolucije o Srebrenici, iako on lično misli da se tamo nije dogodio genocid - naveo je Vlahović u objavi na mreži X.

On je pozvao ostale iz Pokreta Evropa sad da podrže javno inicijativu mnogih nevladinih organizacija, među kojima je i CHO, i da utiču da Crna Gora takođe bude kosponzor.

- Ne brukajte se, ovo je pitanje časti i čojstva - poručio je Vlahović.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.