Tuzi dobilo 19. mjesnu zajednicu: Osnovana MZ Milješ

Tuzi dobilo 19. mjesnu zajednicu: Osnovana MZ Milješ

Prema odluci nova MZ ima 11 članova savjeta, a ovlašćeno lice za upis u registar MZ je Safet Giljić.

Na zboru građana 21. februara ove godine osnovana je Mjesna zajednica Milješ, a pred odbornicima Skupštine opštine Tuzi je potvrda te odluke. Zbor je organizovao Sekretarijat za lokalnu samoupravu postupajući po inicijativi građana. Na odluku o osnivanju MZ Milješ saglasnost je dao predsjednik Opštine Lindon Đeljaj u smislu da je u skladu sa propisom koju reguliše ovu oblast.

Sjedište će biti u Milješu, a ova MZ obuhvata naselja Donji Milješ, Gornji Milješ i Rogath. Ukupan broj punoljetnih građana u ovim naseljima je 791, a na zboru su bila prisutna 83 i svi su dali saglasnost za osnivanje. Prema odluci nova MZ ima 11 članova savjeta, a ovlašćeno lice za upis u registar MZ je Safet Giljić.

Kako je za “Dan” kazala Marina Ujkaj, sekretarka za lokalnu samoupravu do sada su imali 18 mjesnih zajednica, a sa MZ Milješ biće ih 19. Ujkaj je kazala da više nijesu dobijali zahtjeva građana koji bi željeli zasebnu mjesnu zajednicu

Izvor: DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.