Rodić sa Bečićem: Nakon višegodišnje atrofije bolji odnosi Crne Gore i Srbije
Foto: Vlada CG

Rodić sa Bečićem: Nakon višegodišnje atrofije bolji odnosi Crne Gore i Srbije

Nakon višegodišnje atrofije u političkim i diplomatskim odnosima između Srbije i Crne Gore svojim prisustvom u Crnoj Gori imam priliku da podignem političke odnose na nivo koji odgovara istorijski tradicionalno bliskim i prijateljskim vezama, poručio je ambasador Srbije Nebojša Rodić.

Rodić je na sastanku sa Aleksom Bečićem, zamjenikom premijera i potpredsjednikom Vlade Crne Gore, pohvalio rezultate nove crnogorske vlasti na polju deblokade pravosuđa i borbe protiv organizovanog kriminala i korupciji.

"Vaši rezultati su zaista impresivni, stoga sam uvjeren da ćete u potpunosti opravdati povjerenje građana i da ću za vrijeme svog mandata biti svjedok istorijskih događaja u Crnoj Gori'', poručio je Rodić.

Bečić je na sastanku kao jedan od značajnih uspjeha naveo postizanje potrebnog konsenzusa koji je nakon dugog niza godina omogućio deblokadu ključnih institucija koje su duži niz godina bile u v.d stanju.

"Uspostavljena funkcionalnost Ustavnog Suda, Sudskog savjeta, VDT-a i Centralne banke, važni su koraci na putu vraćanja funkcionalnosti, a samo nezavisne i funkcionalne institucije garant su reformi i razvoja jednog društva'', zaključio je Bečić. 

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.