Digitalna Merlin biće predstavljena u Austinu

Digitalna Merlin biće predstavljena u Austinu

Digitalna verzija čuvene preminule glumice, napravljena uz pomoć vještačke inteligencije, moći će razgovarati sa posjetiocima. Više od 60 godina nakon smrti glumice Marilyn Monroe njena digitalna verzija, stvorena uz pomoć vještačke inteligencije, biće predstavljena na tehnološkoj konferenciji festivala South by Southwest u Austinu.

Prikazana putem računarskog ekrana u crnoj dolceviti i sa pixie frizurom, digitalna verzija slavne glumice izražavaće emocije i razgovarati sa zainteresovanima, prenijela je Hina, pozivajući se na Reuters.

Na nedavnom testiranju digitalna Marilyn razgovarala je o svojoj najdražoj ulozi Sugar u komediji Neki to vole vruće iz 1959, zastajući i razmišljajući prije davanja odgovora.

Rekla je kako smatra da je taj seksepilan, ali ranjiv lik „izazovna uloga, ali i zahvalna”.

Preporučila je i svoje druge komedije poput Muškarci više vole plavuše.

‘Kao dobar odnos s ikonom’

Digitalnu Merlin stvorila je kompanija Soul Machine, specijalizovana je za kreaciju realističnih digitalnih ličnosti, u saradnji sa Authentic Brands Groupom, marketinškom kompanijom koja posjeduje prava na reprodukcije slike Monroe, kao i drugih preminulih zvijezdi.

„Svaki razgovor sa Merlin je poseban osjećaj”, rekao je Greg Cross, suosnivač i direktor Soul Machinesa. „Čini vam se da imate dobar odnos s ikonom”.

Kompanija će digitalnu verziju glumice na festivalu SX/SW predstaviti na događaju na kojem će posjetioci moći razgovarati sa njom.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.