Erdogan: Turska čvrsto stoji iza lidera Hamasa
REDŽEP TAJIP ERDOGAN/ - EPA

Erdogan: Turska čvrsto stoji iza lidera Hamasa

Niko nas ne može nagovoriti da Hamas kvalifikujemo kao terorističku organizaciju. Turska je zemlja koja otvoreno razgovara sa liderima Hamasa o svemu i čvrsto stoji iza njih, rekao je Erdogan.

Vatreni branilac palestinskog pitanja, Erdogan jedan je od najžešćih kritičara Izraela od početka rata u Gazi, pokrenutog kao odmazdu za napad palestinskog islamističkog pokreta 7. oktobra na izraelsko tlo.

Turski predsjednik je u više navrata opisao Izrael kao „terorističku državu“ i optužio ga da je „počinio genocid“ u Gazi.

Erdogan, koji je otvorio novu eru u odnosima sa Izraelom 2022. godine poslije jedne decenije nesuglasica, ocijenio je da „nema razlike“ između izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i nacističkog lidera Adolfa Hitlera.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.