UP od sjutra bez tri pomoćnika direktora: Namjerno ili slučajno obezglavljivanje policije

UP od sjutra bez tri pomoćnika direktora: Namjerno ili slučajno obezglavljivanje policije

Pored agonije koja se dešava oko smjene direktora Uprave policije i odabira v.d. oko kojeg se očigledno ne mogu dogovoriti PES i Demokrate, od sjutra, Uprava policije ostaje i bez tri rukovodioca sektora.

Naime, trojici pomoćnika direktora – za Sektor policije opšte nadležnosti Draganu Goroviću, Sektor granične policije, Milutinu Vasiljeviću i Sektor policije posebne namjene Milošu Rakonjcu, sjutra ističe v.d. status, na koji su izabrani prije šest mjeseci.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima i dostavljenom predlogu aktuelnog direktora Uprave policije Zorana Brđanina, da se sadašnjoj trojici v.d. pomoćnika produži mandat za još mjeseci, morao to učiniti, makar dok se ne okonča interni oglas, raspisan još oktobra prošle godine, za ova tri radna mjesta, koji se iz nepoznatih razloga ne realizuje.

Uprava za ljudske resurse tvrdi da već mjesecima provjerava dokumenata kandidata, dok MUP ćuti i tvrdi da je okončanje internog oglasa u nadležnosti Uprave za ljudske resurse.

Očigledno da je razlog isti kao i kada je riječ o odabiru v.d. direktora Uprave policije – rizik da na oglasu budu izabrani profesionalci koji su se već javili, a ne politicki podobni, koji bi odgovarali ministru.

Kako sada stvari stoje, pored toga što od sinoć nema direktora Uprave policije, od sjutra neće imati ni pomoćnike direktora tri važna sektora, pa se postavlja pitanje na koji način će funkcionirati UP i ko će s njom i sektorima rukovoditi.

Možda je ovo jedan od načina, ukoliko do sjutra ne predloži trojicu starješina za v.d. pomoćnika direktora, da aktuelni ministar ipak ostvari svoj naum i rukovodi UP i “izdaje naređenja” direktno starješinama na terenu, suprotno zakonu i ovlaštenjima, jer između njega i rukovodilaca CB neće biti ni direktora, ni pomoćnika direktora UP koji bi to po zakonu mogli činiti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.