PUT KOLAŠIN – ANDRIJEVICA: Mještani blokirali put preko Trešnjevika, traže njegovu obnovu

PUT KOLAŠIN – ANDRIJEVICA: Mještani blokirali put preko Trešnjevika, traže njegovu obnovu

Mještani četiri mjesne zajednice kojima je put preko Trešnjevika jedina veza sa Kolašinom i Andrijevicom, na sat su blokirali taj putni pravac, prenosi Portal RTCG.

Ruiniranom cestom je, kažu, gotovo nemoguće doći do opštinskih centara ali i do autoputa.

Jedan od okupljenih mještana kazao je da, iako ima 76 godina, svim silama želi da se bori kako bi, kaže, “odbranio ono što je naše.”

“Da uzmemo tuđe nećemo, ali naše moramo braniti. Ne branimo mi asfalt, no branim život mog unučeta, život moga djeteta i naš život”, kazao je taj sedamdesetšestogodišnjak.

Drugi mještanin ističe da Trešnjevikovo nije put, već ruglo od Mateševa do Andrijevice, te poziva nadležne da dođu na lice mjesta, a ne samo uoči izbora, kada kaže, obećavaju brda i doline.

Cestu nosivosti od pet tona svakodnevno koriste koncesionari koji eksploatišu u šume pa je zato propao asfalt ali i sam trup puta. Iako su se mještani više puta obraćali nadležnom ministarstvu i Upravi za saobraćaj, do sada nijesu dobili odgovor.

Zato su danas poslali jasne zahtjeve.

“Da se u što kraćem roku krene sa rekonstrukcijom ovog putnog pravca. Zahtjevamo da se lokalnom stanovništu omogući uvid u detalje vezane za projekat nastavka gradnje dionice autoputa Mateševo – Andrijevica. Zahtjevamo da se najduže u roku od pet dana predstavnicima lokalnih zajednica zakaže sastanak sa ovlašćenim predstavnicima Ministarstva za saobraćaj i pomorstva i Uprave za saobraćaj, ili da njihovi predstavnici obiđu ovaj kraj”, navode oni.

A iz Uprave za saobraćaj su nam ranije kazali da je put usled nepoštovanja propisa značajno oštećen i to u dužini od pet kilometara. Zato se pod hitno koncesionari moraju isključiti se te trase.

“Značajna sredstva će biti potrebna ukoliko se bude nastavilo i dalje kršenje saobraćajnih propisa i zabrana koje su na snazi. Nadam se da ćemo uspjeti da nađemo zajednički jezik sa nadležnim inspekcijama kao i sa Upravom policije, da se značajnija pažnja obrati na kršenje ovih propisa”, kazao je direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Okupljeni mještani najavili su novi protest već za sedam dana ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima. Naredne sedmice će na sat u Mateševu blokirati prilaz autoputu.

Izvor:(RTCG)

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.