Izraelci intenzivirali operacije u Kan Junisu: Pogođeno 50 meta za 6 minuta, uništena infrastruktura Hamasa
/ UNSPLASH/PRINTSCREEN/SPECNA ARMS

Izraelci intenzivirali operacije u Kan Junisu: Pogođeno 50 meta za 6 minuta, uništena infrastruktura Hamasa

Izraelska vojska saopštila je danas da je intenzivirala operacije u Kan Junisu, gradu na jugu Pojasa Gaze i uništila desetine položaja Hamasa u vazdušnim i artiljerijskim napadima, prenosi N1.rs.

Vojska navodi da su izraelske snage pogodile oko 50 ciljeva u Kan Junisu u roku od samo šest minuta.

U saopštenju se ističe da je u napadima uništena infrastruktura Hamasa i da su eliminisani pripadnici te palestinske militantne grupe koji su, kako se navodi, dejstvovali iz civilnih objekata.

Palestinska militantna grupa Islamski džihad saopštila je da je napala dva izraelska tenka u Kan Junisu raketama i da je digla u vazduh zgradu u koju su ušli vojnici.

Kan Junis je u fokusu izraelske vojne ofanzive poslednjih sedmica. Istovremeno, Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje kontroliše Hamas, saopštilo je danas da je najmanje 30.410 Palestinaca ubijeno, a da je 71.700 ranjeno u izraelskoj vojnoj ofanzivi na Pojas Gaze od 7. oktobra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.