Mirović o sramoti u HN: Hipokrizija Bečića i njegove ministarke koji se tužakaju policiji i zbog anonimnih komentara

Mirović o sramoti u HN: Hipokrizija Bečića i njegove ministarke koji se tužakaju policiji i zbog anonimnih komentara

Ministarka kulture Vujović, iz redova Demokrata, u suštini tvrdi da je sloboda izražavanja spaljivanje lutke pisca Andreja Nikolaidisa u Herceg Novom. S druge strane, Bečićeve demokrate su godinama veoma ośetljive na anonimne komentare i proglase na društvenim mrežama i često ih PRIJAVLJUJU POLICIJI I TUŽILAŠTVU još od vremena vlade samozvanog apostola Zdravka Krivokapića — poručuje Dejan Mirović, srpski aktivista, univerzitetski profesor u Kosovskoj Mitrovici, porijeklom iz Crne Gore.

Kako prenose mediji, Mirović ukazuje da je „posebno ‘ośetljiv’ lider Bečić na neprikladne i neukusne komentare na društvenim mrežama”.

„Kada se nešto slično ili još gore desilo piscu Nikolaidisu — s kojim inače ne dijelim nijedan zajednički stav, osim onoga da se radi o štetnom postupku za sâme organizatore karnevala — Bečićeva ministarka taj postupak podvodi pod slobodu izražavanja i nalazi opravdanje u stavovima pisca”!

To je, ocjenjuje Mirović, „klasičan primjer hipokrizije i malograđanskog populizma ili oportunizma koji dovodi do udvoričkog nepostojanja bilo kakvog stava”.

„Otežavajuća okolnost za hipokriziju Bečićeve ministarke je to što se radi o piscu koji ne donosi političke odluke”, prenosi AntenaM.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.