U Njemačkoj bivši američki vojnik uhapšen zbog ubistva poslije gotovo 46 godina

U Njemačkoj bivši američki vojnik uhapšen zbog ubistva poslije gotovo 46 godina

Muškarac optužen za ubistvo žene dok je bio stacioniran u Njemačkoj kao američki vojnik prije skoro 46 godina uhapšen je u SAD, saopštili su njemački istražitelji. Ubistvo u Njemačkoj ne zastarijeva.

Šezdeset šestogodišnji muškarac, čije ime nije objavljeno u skladu sa njemačkim pravilima o privatnosti, optužen je da je 11. juna 1978. godine izbo 35-godišnju ženu više od 30 puta, ali vlasti u to vrijeme nisu uspjele da pronađu ubicu.          

Njemačka policija je ponovo pokrenula istragu 2020. godine, preispitujući veliki broj dokaza, saopštili su tužioci iz Štutgarta i policija u obližnjem Ludvigzburgu.

Otisak prsta doveo ih je do osumnjičenog, a dalja istraga, uključujući poređenje DNK, sprovedena je u saradnji sa američkim vlastima, uključujući  FBI.           

Muškarac je 13. februara pritvoren, uz podršku FBI i policije države Njujork, i nalazi se u pritvoru u američkom zatvoru, dok njemačke vlasti traže njegovo izručenje.

Izvor:Dan

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.