Hitan vanredni sastanak Savjeta bezbjednosti UN zbog ubistva više od 100 Palestinaca u redu za pomoć
Foto: Xinhua News / Profimedia

Hitan vanredni sastanak Savjeta bezbjednosti UN zbog ubistva više od 100 Palestinaca u redu za pomoć

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija večeras će održati hitan vanredni sastanak zbog današnjeg masakra u Gazi, gdje je poginulo 112 osoba koje su čekale isporuku hrane iz humanitarne pomoći.

Kako je saopšteno u sjedištu UN u Njujorku, sednica je sazvana na zahtjev Alžira, a počeće u 16:15 sati po lokalnom vremenu.

Palestinci su za masakr optužili izraelsku vojsku, čiji je portparol odbacio optužbe, rekavši da su vozači kamiona koji su prevozili pomoć uletjeli u masu i usmrtili više desetina ljudi.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.