ODT će ponovo provjeriti potvrdu Radulovića

ODT će ponovo provjeriti potvrdu Radulovića

Više državno tužilaštvo (VDT) naložilo je Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) da ponovo provjeri potvrdu, odnosno preispita svoju prvobitnu odluku o odbacivanju krivične prijave koju je bivša savjetnica direktora Aerodroma (ACG) Biljana Knežević podnijela zbog navodnog falsifikovanja službene isprave protiv Petra Radulovića, aktuelnog zamjenika direktora Aerodroma, i Darka Đondovića, izvršnog direktora kompanije Wir metaloprerada.

To stoji u odgovoru na pritužbu koju je Knežević uputila VDT-u, a u koju je "Dan" imao uvid.

– Postupajući po navedenoj tužbi, u smislu člana 271a Zakonika o krivičnom postupku, izvršila sam uvid u spise predmeta Osnovnog državnog tužilaštva i utvrdila da je predmetno rešenje preuranjeno i zasnovano na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju i naložila tom tužilaštvu da u potpunosti utvrdi činjenično stanje, a nakon toga donese pravilnu i zakonitu odluku – navodi se u rešenju koje potpisuje tužiteljka Tanja Božović.

Kako je "Dan" ranije pisao, sporne isprave odnose se na period od 2014. do 2017. godine, kada je Radulović volontirao u toj firmi, a koje je priložio na konkursu za izbor zamjenika izvršnog direktora Aerodroma. Knežević u vezi sa izborom Radulovića vodi spor i pred Osnovnim sudom i tvrdi da on nije ispunjavao uslove za izbor na tu poziciju. Uslov koji je sporan je pet godina na pozicijama upravljanja, za šta je kao dokaz Radulović priložio dokumentaciju upravo za period kada je u toj firmi volontirao.

Đondović je u ispravi naveo da je Radulović od marta 2014. do kraja 2017. godine bio angažovan kao rukovodilac sektora za procese prerade hardroks metala i glavni koordinator za analizu tržišta u Crnoj Gori, te da je doprinio marketingu službe i službe za međunarodnu saradnju. Kompanija Wir metaloprerada je imala u tom periodu oko 30 zaposlenih. Radulović je sin funkcionera PzP-a i bivšeg predsjednika Skupštine Branka Radulovića.

Svjedoci su u iskazima kod ODT-a, kako piše u rješenju u koje je "Dan" ranije imao uvid, naveli da je Radulović volontirao, da se bavio analizom tržišta hardroks metala, marketingom i da sa njim nije potpisivan nikakav ugovor.

Državna tužiteljka Biljana Medenica je u tom rješenju navela da je nakon svestrane ocjene i analize svih prikupljenih dokaza i podataka, kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno da ne postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni Đondović i Radulović izvršili krivična djela stavljena im na teret, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Knežević je pred Osnovnim sudom pokrenula i postupak protiv imenovanja Radulovića, koji je u međuvremenu prekinut. Radulović je za zamjenika direktora izabran polovinom 2021. godine. Prema prijavljenim podacima, prima platu od oko dvije i po hiljade eura. Otkako je izabran tvrdi da je sve bilo po zakonu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.