Preminuo vojnik koji se zapalio ispred Ambasade u Vašingtonu
POLICIJA SAD, ILUSTRACIJA/ - SCREENSHOT

Preminuo vojnik koji se zapalio ispred Ambasade u Vašingtonu

Pripadnik Ratnog vazduhoplovstva SAD koji se zapalio ispred Ambasade Izraela u Vašingtonu preminuo je danas, javila je medijska mreža NBC.

Iako Ratno vazduhoplovstvo SAD nije objavilo ime vojnika koji se zapalio juče u znak protesta zbog izraelskog rata u Gazi, zbog pravila da se to objavljuje tek 24 časa nakon obavještavanja porodice, on se u video-zapisu koji je objavio uživo predstavio kao Aron Bušnel.

- Moje ime je Aron Bušnel. Ja sam aktivni pripadnik Ratnog vazduhoplovstva SAD i ne želim više da budem saučesnik u genocidu. Sada ću da učestvujem u ekstremnom činu protesta. Međutim, u poređenju sa onim što doživljava narod u Palestini u rukama svojih kolonizatora, to uopšte nije ekstremno. To je ono za šta je naša vladajuća klasa odlučila da je normalno", rekao je Bušnel snimajući sebe dok se kretao ka Ambasadi - prenijela je Srna.

Pripadnici Tajne službe SAD i Odjeljenje za hitne medicinske usluge reagovali su juče na licu mjesta. Bušnel, koji je kolabirao, prevezen je u lokalnu bolnicu sa povredama opasnim po život. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.