Na Dobrakovu kontrolisan autobus, carinici pronašli 150 papagaja i 50 hrčaka

Na Dobrakovu kontrolisan autobus, carinici pronašli 150 papagaja i 50 hrčaka

Službenici Uprave carina oduzeli su, u više akcija tokom protekle sedmice, nelegalnu robu vrijednu više od 13 hiljada EUR.

Iz Uprave carina je saopšteno da su njihovi službenici u četvrtak, u ranim jutarnjim satima, na graničnom prelazu Dobrakovo kontrolisali autobus koji saobraća na redovnoj liniji Beograd-Herceg Novi i pronašli 150 papagaja i 50 hrčaka.

“Vrijednost je procijenjena na 1,75 hiljada EUR, a protiv fizičkog lica je pokrenut prekršajni postupak”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, predali su ih na dalju nadležnost službenicima veterinarske inspekcije.

Iz Uprave carina su kazali da je istog dana, kod pijace tržnog centra Gintaš, od više osoba oduzeto 1.527 paklica cigareta bez akciznih markica i 61 kilogram rezanog duvana, ukupne vrijednosti devet hiljada EUR.

“Protiv jedne osobe je podnijeta krivična prijava nadležnom tužiocu, dok su prema ostalim pokrenuti prekršajni postupci”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su službenici Uprave carina u petak, u carinskoj ispostavi Dobrakovo, pregledali teretno vozilo i pored uredno prijavljene robe za uvoznika iz Crne Gore pronašli neprijavljeno 240 kilograma pčelarskog voska, vrijednosti 2,88 hiljada EUR.

Iz Uprave carina su poručili da će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim kontrolnim aktivnostima na kompletnoj teritoriji Crne Gore.

                                                                                                                                                                                                                        

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.