"Obaveza Vlade vladavina prava, partnerstvo i privlačenje investitora"

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Džudi Rajzing Rajnke je na sastanku sa ministrom prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Jankom Odovićem naglasila značaj ispunjenja obaveza Vlade Crne Gore usmjerenih ka vladavini prava, jačanju partnerskih odnosa koji počivaju na evroatlantskim vrijednostima, te inteziviranju ekonomske saradnje i privlačenju američkih investicija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Odović je upoznao ambasadorku sa ključnim prioritetima Ministarstva u narednom periodu, iskazavši uvjerenje da će njihova realizacija dati značajan doprinos efikasnom funkcionisanju pravne države, liberalizaciji poslovnog ambijenta i samim tim privlačenju ozbiljnih i stabilnih investicija, a sve to kroz skraćivanje administrativnih procedura i omogućavanja bržeg i lakšeg pristupa podacima građanima i investitorima.

“Ambasadorka je iskazala interesovanje za pitanje restitucije i neriješenih potraživanja, između ostalog, i američkih državljana. U tom kontekstu, ministar je obavijestio ambasadorku o instutucionalnim pomacima, ostvarenim posredstvom novoosnovane Komisije za restituciju”, navodi se u soapštenju.

Ambasadorka Rajnke pozdravila je najavu ministra Odovića da će Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine fokusirati na vladavinu prava kao noseći princip sa posebnim osvrtom i podrškom projektu socijalnog stanovanja.

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.