Spriječen šverc: Na granici Albaniije sa Crnom Gorom oduzeto 137 šteka cigareta
FOTO: UPAVA CARINA ALBANIJA, ODUZETE CIGARETE

Spriječen šverc: Na granici Albaniije sa Crnom Gorom oduzeto 137 šteka cigareta

Albanska policija zaplijenila je na granici sa Crnom Gorom 137 šteka cigareta, za koje sumnjaju da su švercovane. Ova aktivnost realizovana je na graničnom prelazu Sukobin-Murićani.

- Strukture Uprave carina Filijale Murriqan u Skadru zaplijenile su 137 paklica cigareta za koje su tvrdili da su krijumčarene. Na osnovu analize rizika od strane carinskih struktura, na drugu liniju kontrole upućeno je vozilo tipa Wolsvagen pasat, kojim je upravljao građanin inicijala PP.šasija, 70 cigareta Donatela i 67 cigareta Trokadero. Nakon ovog nalaza, vozač PP je zadržan od strane carinskih organa, dok je postupak prebačen na sudsku policiju okruga Skadar zbog krivičnog djela: „Krijumčarenje robe na koju se plaća akciza ili uz potpunu ili djelomičnu suspenziju od carine. ili akciza“, predviđena članom 172. Krivičnog zakonika - navode na sajtu Carine Albanije.

U automobilu marke Wolsvagen pasat, pronađeno je 70 šteka cigareta "Donatela" i 67 "Trokadero". Vozaču, koji je za sada jedini uhapšen,  je određeno zadržavanje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.