Potpisan ugovor za bezbjedan prevoz učenika
(Foto: Ministarstvo prosvjete)

Potpisan ugovor za bezbjedan prevoz učenika

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, potpisala je sa predstavnicima Crnogorskog Telekoma ugovor o isporuci i montaži uređaja, kao i godišnjoj usluzi emitovanja signala za GPS praćenje vozila. Naime, škole u Crnoj Gori raspolažu sa preko 120 vozila za prevoz učenika za koje Ministarstvo godišnje izdvaja preko pet miliona eura za održavanje, registraciju i gorivo.

“Ovaj ugovor, iako ne velike vrijednosti u novcu, ima veliki značaj, prije svega, ako se posmatra kao cjelina sa nabavkom 26 novih vozila za koje je ugovor potpisan početkom decembra, te planiranom jos jednom nabavkom za koju će tender biti raspisan u prvom kvartalu ove godine. Na taj način će preko 70 odsto vozila za prevoz učenika i nastavnika biti nova”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarka Anđela Jakšić-Stojanović je naglasila da osim mogućnosti za ostvarivanje ušteda i savjesnijeg odnosa prema vozilima, Ministarstvo ovaj sistem vidi kao veliki napredak u unaprjeđenju bezbjednosti učenika.

“Uz već pomenute nabavke novih vozila, do kraja godine ćemo od jednog neorganizovanog sistema prevoza i vozila od kojih su neka stara više decenija, imati u potpunosti modernizovan vozni park koji će omogućiti bezbjedan i siguran prevoz naših najmlađih, posebno na sjeveru Crne Gore i na taj način unaprijediti uslove njihovog školovanja i kada je ovaj segment u pitanju”, naglasila je ministarka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.