Pušteni prvi navijači zagrebačkog Dinama iz grčkog zatvora

Pušteni prvi navijači zagrebačkog Dinama iz grčkog zatvora

Grčke pravosudne vlasti donijele su u petak odluku o puštanju na slobodu 30 pripadnika BBB-a.

Prva skupina hrvatskih navijača Dinama puštena je u subotu iz grčkog zatvora gdje su od avgusta bili pod istragom zbog učestvovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a, javlja HRT.

Grčke pravosudne vlasti donijele su u petak odluku o puštanju na slobodu uz garanciju 30 pripadnika BBB-a, navijača zagrebačkog Dinama uz zabranu dolaska u Grčku na sportske događaje i garanciju od 1000 eura za svakoga.

Neslužbeno se saznaje da je riječ o nekih dvadesetak navijača, prenosi Hina.

Pripadnici BBB-a u istražnom su zatvoru od avgusta zbog učestvovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a u kojima je poginuo jedan navijač atinskog kluba.

Posljednjih dana svi osumnjičeni bili su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivicu.

Smješteni u 14 zatvora širom Grčke

Grčki mediji prenijeli su da je podneseno oko 95 zahtjeva za puštanjem na slobodu.

Bad Blue Boysi slobodu su čekali u 14 zatvora širom Grčke.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je u petak u središnjem HTV-ovom Dnevniku kako vjeruje da bi do Božića svi hrvatski državljani trebali doći u Hrvatsku.

“Treba nam svima skupa strpljenje da pričekamo odluke grčkih sudova, ali, evo, nadamo se i vjerujemo u najbolje, da će oni za Božić biti kući, poručio je Malenica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.