Kim pregledao fotografije snimljene špijunskim satelitom, označene

Kim pregledao fotografije snimljene špijunskim satelitom, označene "glavne mete"

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un pregledao je fotografije "glavnih meta" koje je snimio novi špijunski satelit, uključujući južnokorejsku prijestonicu Seul i gradove u kojima se nalaze američke vojne baze, objavili su državni mediji

Kim je fotografije pregledao tokom posjete kontrolnom centru Nacionalne uprave za svemirsku tehnologiju u Pjongjangu, izvijestila je novinska agencija KCNA, prenosi Hina. 

Sjevernokorejske vlasti kritikovale SAD

Fotografije su snimljene kada je satelit preletio korejsko poluostrvo. Na njima su Seul te gradovi Mokpo, Kunsan, Pyeongtaek i Osan u kojima su smještene američke i južnokorejske baze.

U drugom izvještaju KCNA-e, sjevernokorejske vlasti su kritikovale SAD zbog naoružavanja "marioneta" i upozorile da će i najmanja iskra na korejskom poluostrvu rezultirati globalnim nuklearnim ratom.

"Sjedinjenim Državama bi bilo bolje da razmisle o katastrofalnim posljedicama dostave oružja svojim marionetama", navodi agencija. 

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.