Lav koji je pobjegao iz cirkusa blizu Rima uhvaćen: Građani naoružani išli u potragu

Veliki lav koji je u subotu popodne pobjegao iz cirkusa u italijanskom gradu Ladipoliju blizu Rima, uhvaćen je, saopštio je u subotu uveče gradonačelnik Alesandro Grando.

“Lav je uspavan i uhvaćen. Sada će biti predat osoblju cirkusa“, napisao je Grando Twitteru i izrazio nadu da će ovaj slučaj pomoći da se promijeni odnos prema eksploataciji životinja u cirkusima.

Prema pisanju lista il Mesađero, lav je uspavan injekcijom, a cirkus iz kojeg je pobjegao nalazi se 500 metara od mjesta gdje je pronađen nakon skoro šest sati.

Društvenim mrežama je kružio snimak na kojem se vidi kako lav šeta ulicama Ladipolija.

Gradonačelnik je pozvao stanovnike da ne izlaze, ali su lokalni mediji javili da su neki građani napustili svoje domove sa oružjem u potrazi za lavom.

Kako podsjeća italijanski list, lav je tokom popodneva pobjegao iz cirkusa i lutao ulicama grada, a cijelo popodne i veče trajala je potraga za njim u Ladipoliju.

More footage of the lion that escaped from a circus wandering the streets of Ladispoli, Rome, Italy  | 11 November 2023 | #Italy #Lion #escaped pic.twitter.com/jW5Sq7jbha

— Disaster Tracker (@DisasterTrackHQ) November 12, 2023

Oko 22 sata, lav je viđen kako tetura u oblasti Cereta usljed dejstva šprica za umirenje kojim je pogođen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.