Kampanja NTO: Crna Gora na BBC mreži predstavljena milionskom auditorijumu

Kampanja NTO: Crna Gora na BBC mreži predstavljena milionskom auditorijumu

Promotivna kampanja na kanalima BBC-a, koju sprovodi Nacionalna turistička organizacija (NTO), počela je 1. oktobra i trajaće do kraja godine.

Ova tromjesečna kampanja ima za cilj podizanje svijesti o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji i privlačenje turista.

U okviru kampanje, destinacijski video o Crnoj Gori pod nazivom „U društvu prirode“, koji je dobitnik tri međunarodne nagrade, biće plasiran na televiziji BBC News koja ima 450 miliona gledalaca širom svijeta.

„Promo spot naše zemlje biće emitovan i u udarnim terminima, nakon dnevnika i emisije The Travel Show, koja ima preko 70 miliona gledalaca na nedjeljnom nivou. Jedna od epizode ove putopisne emisije, Travel Show – Montenegro Top and Tail, snimaće se u Crnoj Gori i biće emitovana na proljeće naredne godine“, navodi se u saopštenju NTO-a.

Pored toga, kampanja podrazumijeva i digitalnu promociju putem online kanala BBC-a, objavljivanje banera i članka o turističkoj ponudi Crne Gore na portalu BBC.com koji ima više od 849 miliona pregleda i profilima na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter sa preko 190 miliona pratilaca.

„Osim predstavljanja jedinstvenih prirodnih ljepota Crne Gore, sa fokusom na raznolikost pejzaža u južnom, centralnom i sjevernom dijelu zemlje, milionskom auditorijumu će biti predstavljena i kulturna baština Crne Gore, uključujući stare gradove koji čuvaju bogatu istoriju i arhitekturu“, dodaje se u saopštenju.

Direktorica NTO-a, Ana Tripković Marković, poručila je da su kampanje na globalnim kanalima poput BBC-a od presudnog značaja za promociju destinacije.

“Zaista nam je veliko zadovoljstvo što možemo da najavimo početak promotivne kampanje na televizijskim i online kanalima koji imaju ovako veliki auditorijum u više od 200 zemalja širom svijeta. Neophodno je da budete vidljivi u medijima sa takvim rejtingom i povjerenjem. Vjerujemo da će ova kampanja u trajanju od tri mjeseca značajno uticati na jačanje destinacijskog brenda i privlačenje turista“, rekla je Tripković Marković.

Ona je podsjetila da je NTO nedavno uspješno realizovala marketinšku kampanju sa globalnom platformom za putovanja Expedia, te da su u planu slične kampanje i na drugim tržištima.

“Pored tradicionalnih modela promocije destinacije, kao što su sajmovi, studijske posjete novinara i turoperatora, fokus nam je u poslednjem periodu na velikim marketinškim kampanjama. U toku je kampanja koja se realizuje u partnerstvu sa najvećim turoperatorom na tržištu Velike Britanije Jet2holidays, kao i digitalne kampanje na online platformi za putovanja Amadeus na tržištima baltičkih zemalja i Njemačke“, kazala je Tripković Marković.

Isječak sa TV BBC News na kojoj se emituje spot Crne Gore može se pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=wLPuZkROpNI.

 

Izvor:RTNK

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.