Šehović: Logično da Spajić bude mandatar, SD može biti sagovornik samo za pro-evropsku i pro-NATO Vladu
Šehović i Milatović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Šehović: Logično da Spajić bude mandatar, SD može biti sagovornik samo za pro-evropsku i pro-NATO Vladu

“Demokratska praksa nalaže da mandatar bude nosilac liste koja je osvojila najviše glasova na izborima, zbog čega bi bilo logično da Milojko Spajić dobije mandat za sastavljanje nove Vlade. Ali to nipošto ne znači spremnost SD-a za davanje blanko podrške ni njemu ni bilo kome drugome”, poručio je lider Socijaldemokrata dr Damir Šehović nakon današnjih konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

“Ako gospodin Spajić, ili bilo ko drugi, želi kredibilnu pro-evropsku i pro-NATO Vladu, koja bi kao takva imala punu podršku međunarodne zajednice, i bila na fonu onoga o čemu poslednjih dana govore predstavnici nama prijateljskih zapadnoevropskih država i SAD-a, u nama može imati kvalitetnog sagovornika. Ukoliko to neko iz nekog razloga ne želi, već umjesto evropske hoće antievropsku Vladu posvađanu sa Evropskom unijom, istom onom u koju bi ta Vlada navodno trebala da nas uvede, srećno mu bilo, jer u tom slučaju nemamo o čemu da razgovaramo, budući da partija na čijem sam čelu nije spremna da zarad fotelja baci pod noge vrijednosti za koje se zalaže”, kazao je Šehović.   

“To nijesmo radili sa Krivokapićem, jedini, podvlačim jedini to nijesmo radili ni sa Abazovićem, pa nećemo ni sa bilo kim drugim”, naglasio je Šehović. 

Lider SD je dalje saopštio da nakon trogodišnjeg tumaranja i više nego neuspješnog eksperimentisanja, Crnoj Gori konačno treba Vlada, jer je poslednjih godina nijesmo ni imali. 

“Treba nam stabilna Vlada. A za njenu stabilnost nijesu toliko bitni brojevi, koliko jesu vrijednosti oko kojih bi se okupila. Zato nam je neophodno vrijednosna parlamentarna većina, većina koja bez ikakve dileme suštinski baštini pro-evropsku, pro-NATO, građansku, antifašističku i sekularnu orijentaciju. Većina koja se neće premišljati oko toga da li je Rusija, kada je riječ o ratu u Ukrajini, agresor ili oslobodilac, da li su haški osuđenici nacionalni heroji ili zločinci, te da li je na pravoj strani istorije Ljubo Čupić ili njegovi dželati”, saopštio je Šehović. 

Šehović je zaključio da je jedino takva parlamentarna većina garancija stabilnosti Vlade, a ne vještačka većina koju bi činile babe i žabe, odnosno oni politički subjekti čiji je presjek zajedničkih politika prazan skup.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.