Na sjednici SO Bijelo Polje završni račun  usvojen tijesnom većinom
Odbornici Skupštine opštine Bijelo Polje na jučerašnjem zasijedanju/ -Milovan Novović

Na sjednici SO Bijelo Polje završni račun usvojen tijesnom većinom

Na juče održanoj sjednici Skupštine opštine Bijelo Polje, od 11 tačaka dnevnog reda, najviše pažnje bilo je posvećeno predlogu odluke o završnom računu budžeta Opštine za 2022. godinu. Na kraju zasijedanja završni račun je ipak usvojen tijesnom većinom, odnosno sa 19 glasova "za" vladajuće većine i 18 glasova protiv. Sekretarka Sekretarijata za finansije Alida Nuhodžić kazala je da je "završni račun obuhvatio sve ono što je urađeno tokom prošle godine i za to smo dobili podršku nezavisne revizorske kuće". Odbornici opozicije su istakli da revizorska kuća nije dala pozitivno mišljenje na završni račun opštiskog budžeta i da oni neće glasati za njegovo usvajanje.

– Završni račun je urađen kozmetički. Dala je revizorska kuća negativan komentar. Nećemo zato glasati – istakao je Mitar Radović, odbornik Socijalističke narodne partije (SNP).

Odbornik Pokreta Evropa sad Dražen Petrić rekao je da je završni račun jedan od ključnih opštinskih akata na osnovu kojeg se tačno vidi koliko se radilo i na koji je način lokalna uprava sve planirala.

– Nećemo glasati za njega dok se ne uklone nedostaci na koje je ukazala revizorska kuća – saopštio je Petrić i dodao da se sugestije revizorske kuće ponavljaju poslednjih nekoliko godina.

Odbornik Demokratskog fronta Vaso Obradović kazao je da oni neće glasati za završni račun jer su bili protiv njega i kad je predlagan.

– Nedomaćinski se poslovalo i revizor je rekao da sve nije urađeno kako treba. Treba da se potrudite da otklonite nedostatke – istakao je Obradović, a Suada Zoronjić, odbornica GP URA, saopštila je da neće glasati za završni račun.

– Budžet može biti značajno ugrožen zbog odliva sredstava za naplatu poreza i doprinosa, a bili ste dužni i da smanjite zarade – podvukla je Zoronjić.

Odbornica Pokreta Evropa sad Jelenka Andrić naglasila je da je državna revizorska agencija tražila otklanjanje nedostataka.

– Mi ovdje ne nastupamo politički, tako da sve nedostatke isključivo zbog građana treba otkloniti – kazala je Andrić, a njen kolega iz odborničkog kluba Andrija Delić dodao je: "Samo se šteluju brojke, kako odgovara vlastima, a na drugoj strani je njihov rad potpuno netransparentan".

– Vlade Crne Gore dolaze i odlaze, a građani Bijelog Polja zbog ovako pogubne politike opštinske vlasti samo odlaze – konstatovao je Marko Ljujić, odbornik Demokrata.

Sa druge strane, odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Asmir Pućurica pohvalio je završni račun ističući da je realan i planiran za potrebe građana.

– Treba pohvaliti pomoć koja je data opstanku Ekonomskog fakulteta, granta za smanjenje nezaposlenosti i slično. Na drugoj strani, imali smo revanšistički odnos Vlade prema našoj lokalnoj upravi, što je dovelo da ne dođe do ekonomskog i privrednog rasta – rekao je Pućurica.
Predsjednik Opštine Petar Smolović istakao je da je završni račun urađen na najbolji mogući način, i pohvalio rad Skupštine opštine "koja je jedna od najdemokratskijih u Crnoj Gori".

– Revizorska agencija je samo dala sugestije šta treba da se otkloni – istakao je Smolović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.