Makron: Ukoliko se situacija pogorša, naše vlasti mogu da ugase društvene mreže
Emanuel Makron

Makron: Ukoliko se situacija pogorša, naše vlasti mogu da ugase društvene mreže

Francuske vlasti mogu da ugase društvene mreže ako se situacija u zemlji pogorša, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

”Moramo da razmislimo o pitanju društvenih mreža i primenjivih zabrana. Ako se situacija pogorša, možda treba da budemo u stanju da ih regulišemo i isključimo”, rekao je Makron, a prenose francuski mediji.

Međutim, Makron je dodao da ovu raspravu ne treba voditi ”prebrzo”.

Francuski lider je prethodno izjavio da će francuske vlasti identifikovati one koji su pozivali na proteste putem društvenih mreža. Francuski mediji su u međuvremenu izvestili da se vlada sastala sa predstavnicima društvenih mreža zbog nemira u zemlji.

Ministar unutrašnjih poslova Džerald Darmanin i ministar delegat za digitalnu tranziciju i telekomunikacije Žan Noel Baro su upozorili platforme kao što su TikTok, Snepčet i Tviter na njihovu odgovornost i zatražili podršku u identifikaciji korisnika koji su umiješani u činjenje prekršaja.

Francusku su zahvatili nemiri od 27. juna, kada je 17-godišnjeg dječaka ubio policajac jer nije zaustavio automobil kada mu je naređeno da to učini u predgrađu Pariza.

Policajac koji je usmrtio Nahela M. je priveden, ali to nije odvratilo demonstrante.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.