Ukinuta oslobađajuća presuda Krstovićima,  predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovni postupak

Ukinuta oslobađajuća presuda Krstovićima, predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovni postupak

Apelacioni sud ukinuo je oslobađajuću presudu Marini i Budimiru Krstović povodom predmeta u kojem su njih dvoje osumnjičeni zbog pronalaska 1,2 tone kokaina.

Time je Apelacioni sud uvažio žalbu Višeg državnog tužilaštva, te je predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovni postupak.

Podsjetimo, Krstovići se terete da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Odlučujući o žalbi Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, vijeće Apelacionog suda je ocijenilo da je prvostepena presuda donijeta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka iz čl. 386 st. 1 tač.9 Zakonika o krivičnom postupku, na koju se dijelom ukazuje žalbom, a koju je dijelom utvrdio i ovaj sud ispitujući pobijanu presudu po službenoj dužnosti. Bitna povreda odredaba krivičnog postupka sastoji se u tome što u prvostepenoj presudi nijesu navedeni razlozi o svim odlučnim činjenicama, a razlozi koji su dati su nejasni u odnosu na određene dokazne predloge", navedeno je u odluci Apelacionog suda.

Naglašeno je i da "u pogledu odlučnih činjenica postoji znatna protivrječnost između onog što se navodi u razlozima presude o sadržini isprava ili zapisnika o iskazima datim u postupku i samih tih isprava, a koja se odnosi na sadržinu iskaza svjedoka".

"Apelacioni sud je naložio prvostepenom sudu da u ponovljenom postupku otkloni bitnu povredu, nakon čega će biti u mogućnosti da donese novu i na zakonu zasnovanu presudu", zaključuje se u odluci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.