Makron čestitao Milatoviću
Emanuel Makron

Makron čestitao Milatoviću

Predsjednik Francuske Emanuel Makron uputio je čestitku Jakovu Milatoviću povodom izbora za predsjednika Crne Gore.

"Ovi izbori otvaraju novo poglavlje u istoriji Crne Gore od njene nezavisnosti 2006. godine. Želim Vam da pronađete put nacionalne sloge koja je od suštinske važnosti za dobro funkcionisanje demokratskih institucija i nastavak procesa evropskih integracija", naveo je Markon u pismu, koje je dostavljeno iz Pokreta Evropa sad.

WhatsAppImage20230418at145454

Foto: Pokret Evropa sad

"Nadam se da će se tokom Vašeg mandata pregovori o članstvu u Evropskoj uniji značajno ubrzati i da će se usvojiti reforme koje su neophodne za vladavinu prava i dobro ekonomsko upravljanje. Možete računati na prijateljstvo i podršku Francuske”.

Makron u pismu navodi i da je Francuska posvećena produbljivanju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom.

WhatsAppImage20230418at145524

Foto: Pokret Evropa sad

"Posebno u oblasti ekonomije i bezbjednosti, čemu savjedoči osnivanje Centra za razvoj sajber kapaciteta na Zapadnom Balkanu (C3BO), za koji se nadamo da će brzo biti inaugurisan. U nadi da ću Vas sresti na marginama Foruma Globsec u Bratislavi ili prilikom Samita u okviru Evropske političke zajednice u Kišinjevu, gospodine Predsjedniče, molim Vas da primite izraze visokog uvažavanja", naveo je Makron.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.