CDT: Dio obrazaca za potpise Danilovića bio prazan, fali ime kandidata
Goran Danilović

CDT: Dio obrazaca za potpise Danilovića bio prazan, fali ime kandidata

Iz Državne izborne komisije (DIK) ocijenili su da dio spornih obrazaca za potpise koje je predao, predsjednički kandidat Ujedinjene (UCG) Goran Danilović potpuno prazan te da je dio polovično popunjen.

Kako je prenio Centar za građansku tranziciju (CDT) sa sjedice DIK-a, Daniloviću biće omogućeno da otkloni “nedostatke obrazaca”.

“Dio spornih obrazaca za potpise koje je predao Goran Danilović je potpuno prazan, dio je polovično popunjen, a na dijelu fali samo ime kandidata. Njemu će biti omogućeno da otkloni nedostatke obrazaca koji nijesu bili u cjelosti ispravno popunjen”, navodi se u objavi CDT-a na Twitter-u.

CDT napominje da mimo zakona i međunarodnih standarda nije dozvoljen direktan uvid u fomulare, te da nijesu u mogućnosti da procijene opravdanost odluke DIK-e.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.